Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 10:27 2 772 11

Infiniti взема на мушка Porsche Boxstеr

  • infiniti-
  • женева 2012-
  • etherea-
  • essence
Infiniti взема на мушка Porsche Boxstеr - 1
Infiniti

Луксозното поделение на Nissan публикува първите изображения на нов спортен модел с хибридно задвижване, който ще дебютира на салона в Женева догодина. Средноразположеният двигател с вътрешно горене ще зарежда акумулаторите, които на свой ред ще захранват електромоторите на автомобила. Главен конкурент на колата ще бъде Porsche Boxster.



Малкото спортно Infiniti ще заимства дизайнерски черти от концепта Essence, показан преди две години пак в Женева, твърди британското сп. AutoExpress. Ако реакцията на публиката в Швейцария е положителна, японците най-вероятно ще търсят партньор за финализирането на проекта, като най-вероятните кандидати са Red Bull Racing и Mercedes-Benz.

Infinti вече обяви официално, че започва монтирането на 2.1-литрови щутгартски дизели за луксозните седани от M- и G-сериите си от 2013 г. Японците разработват и ново купе-кросоувър на базата на A- и B-класата на Mercedes-Benz. Новият модел ще споделя стилистиката на концепта Etherea и по непотвърдени данни ще стане първото Infiniti, сглобявано в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 2 Отговор
    normalno to Porsche e martvec sled namesata na VAG
  • 2 brake point

    1 0 Отговор
    Есънса беше със страхотна визия.Ако това влезе в производство наистина ще е сериозна заплаха за германците.
  • 3 Kobester

    0 1 Отговор
    все мъртавци да карам дано.
  • 4 330и

    1 1 Отговор
    а! японската сила опря до германската за .. двигатели, къде е майро да обясни за6то и как
  • 5 Димо Върбанов

    1 1 Отговор
    Яяяя, BMW Gina ли виждам :O
    Предни фарове ... същите ...
    Задница ... същата ...
    Или аз полудях или те копират, като всички останали ;)
  • 6 Майро ЖДМ

    2 0 Отговор
    хахаха да бе има и кръгли гуми досущ БМВ си е

    Към 330 пак ли да ти обяснявам за японците и дизелите омръзна ми вече специално на теб-ЯПОНЕЦА НЕ ОБИЧА ДИЗЕЛА В АВТОМОБИЛИТЕ.На дизела местото му е другъде...Японците са сила в мега-дизеловите мотори за корабите.Които може си прави заключенията...
    Нисан ако не знаеш ползваше дизели на Рено ,Митсубиши на ФВ
    ДА - японците слагат евро-дизели не за друго а защото само тук (в европа ) се кара толкова дизел и тези коли ще са само за този пазар...ясно...Хонда сами си направиха дизел и той обра всякви възможни награди а се и оказа и суппер-надежден (както всичко на хонда) .
    Исузу нали правеше дизелите за немския Опел доскоро.....Така че света отдавна е една шопска салата в която всеки купува-продава ,разменя ,китайци в БМВ ,немци в митсубиши...райт?
    В карнобат японска фирма прави ел.инсталациите на ФВ.....това ще кажа накратко 330 прав ли съм?
  • 7 Майро ЖДМ

    2 0 Отговор
    а и отскоро притежателите на БМВ ще се радват на седалки правени от фирма на Тойота..това е света в момента
  • 8 ???

    1 0 Отговор
    330 я кажи защо БМВ опря до двигатели на Пежо
  • 9 Майро-HONDA

    1 0 Отговор
    ааа сакън-те пежо са копирали БМВ и после БМВ си копират от копието.Пробвай този ефект на копирна машина и виж копието че няма да има много общо с оригинала
  • 10 330i

    0 1 Отговор
    аааа, много поздрави от мен 330и, още не се е родила японка с качеството на моята премиум бегачка, пък за дизела какво да ви кажа аз, то си има жури което дава първо място на бмв отдавна, колкото и да не ви се вярва това е факт, иначе ние мое да си пишеме коментари колкото ни душа сака, ама бмв е номер 1, и е дало много на автомобилостроенето, и да .. има история .. започваща от преди войната, пък и след нея, например незабравимото 323, голяма красота, нямам думи и ми е беден речника да опиша какво "извънземно" нещо е било за времето си, всички, ама абсолютно всички са се учили от него, както и от 320д 1998 год. не онда или нисан, пфу, ами и мерцедес са взели идеята и са я внедрили
  • 11 Майро ЖДМ

    1 0 Отговор
    330 -с думи прости-качество е равно на здравина а
    БМВ е винаги някъде в средата на класациите (същото жури)
    Японците рулират в качеството (журито е определя аз само цитирам)
    БМВ е дало много скраб на автомобилостроенето ама аз искам да карам кола а не история
    Ако не си виждал извънземно скоро - казва се ГТР